Welkom op de Living Lounge webshop. GRATIS verzending (BE) vanaf €75!

Living Lounge

Verzendkosten, verzending & retour/herroepingsrecht

- Verzendmogelijkheden en verzendkosten

Tijdens het bestelproces worden de beschikbare verzendmogelijkheden en bijhorende kosten getoond.
Bij het plaatsen van een bestelling heb je de keuze tussen ophaling op ons administratief adres (in Leuven) of verzending.

Ophaling (Leuven)

Ophaling is uiteraard volledig gratis. We hebben geen fysiek winkelpunt meer, maar je kan voor ophaling nog steeds terecht op ons administratief adres. Dit kan alleen na afspraak.

We vragen wel om je bestelling vooraf via de webshop te betalen via bankkaart of kredietkaart, zo kan ophaling vlot gebeuren en kan je zelfs iemand anders in jouw plaats laten ophalen.

Verzending via postpakket

Verzendmogelijkheden

Living Lounge verstuurt binnen België, maar ook naar bijna alle Europese landen en daarbuiten. Verzending wordt berekend op basis van het totaalgewicht van de bestelde producten en het bestemmingsland van verzending. Wanneer je de gewenste producten in het winkelmandje legt en naar afrekenen doorklikt, kan je de verzendkosten laten inschatten op basis van het land van bestemming. 

We verzenden via BPost. Pakketjes kunnen op je thuisadres, een werkadres, adres van familie of vrienden,... afgeleverd worden. Bij afwezigheid wordt je pakket bewaard in het postkantoor. 
Niet vaak thuis? Binnen België kan je er ook voor kiezen om je bestelling te ontvangen in een BPost automaat of in een BPost afhaalpunt in jouw buurt. Deze optie is zelfs iets goedkoper dan ontvangen op een adres en je haalt je pakket op wanneer het voor jou uitkomt.

Nadat je pakket verzonden is, ontvang je van ons een order update met daarin het trackingnummer. Zo kan je mee volgen waar je pakket zich bevindt.

Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het opgeven van een correct verzendadres en het eventueel ophalen van het pakket in een postpunt/-kantoor. BPost bewaart de pakketjes maar een beperkte termijn. De kosten voor terugzending in geval je het pakket niet tijdig ophaalt zijn in dat geval voor jou.

Verzendkosten en gratis verzending

Pakketjes binnen België worden verzonden vanaf 4,90 euro, naar Nederland vanaf 9,50 euro. Bestellingen met een waarde boven 75 euro worden gratis verzonden binnen België (met uitzondering van producten die niet kunnen verzonden worden).

- Verzendingstermijn en voorwaarden

De verzending gebeurt nadat de volledige betaling van je bestelling ontvangen is. De bestellingen worden uitgevoerd zonder garantie van levering op vaste datum. Wij proberen echter de bestelde goederen (indien voorradig) binnen de 3 werkdagen na betaling te verzenden. Voor behangpapier en andere items die alleen op bestelling verkrijgbaar zijn, moet natuurlijk  rekening gehouden worden met een langere termijn. Indien bepaalde goederen niet voorradig zijn of niet onmiddellijk geleverd kunnen worden, doen we ons best je daarvan tijdig op de hoogte te brengen.

Wijzigingen of laattijdigheid van leveringen in hoofde van de verkoper geven de koper niet het recht de koop te annuleren of om hiervoor een schadevergoeding te eisen.

Goederen worden verstuurd op risico van de klant. We kunnen dus niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die optreedt tijdens het transport. Gelieve bij ontvangst onmiddellijk de inhoud van je pakket te controleren. Eventuele opmerkingen betreffende vastgestelde verschillen of andere klachten moeten ons binnen de 48 uur na levering bereiken (via e-mail, brief of telefonisch).

- Retour en verzakingsrecht

De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen via de online shop aankopen.
De consument heeft het recht aan Living Lounge mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van een motief, binnen veertien dagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.

Uitzondering: Een aantal producten kunnen niet teruggezonden worden: producten die alleen op bestelling verkrijgbaar zijn, producten die speciaal voor jou gemaakt of samengesteld werden of die speciaal voor jou besteld zijn. Hieronder valt o.a. behangpapier of op maat gemaakte artikelen.

Het spreekt voor zich dat enkel artikelen die zich in de originele en onbeschadigde verpakking bevinden, compleet met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen etc. kunnen worden teruggenomen. Gebruikte, bevuilde, beschadigde of onvolledige artikelen worden in geen geval teruggenomen.

Bij verzaking van de aankoop, is de koper zelf verantwoordelijk voor de teruzending en de kosten ervan. Het product dient voldoende beschermd en in een stevige doos teruggezonden te worden om schade tijdens transport te voorkomen.

In geval van retourzendingen binnen deze voorwaarden zal het aankoopbedrag binnen 30 dagen per bankoverschrijving worden terugbetaald.

Indien er gegronde problemen zijn met het ontvangen product garanderen we, indien voorradig, een gelijksoortig vervangend product of anders betalen wij het aankoopbedrag terug. De koper dient hiervoor, zoals hierboven vermeld, direct melding te maken van het geconstateerde gebrek en indien noodzakelijk dienen de artikelen in originele verpakking aan ons te worden geretourneerd.

Decoratie- en cadeauwinkel Living Lounge | Onze winkel in de Parijsstraat is permanent gesloten, maar onze online shop blijft open 24u/7d om leuke cadeautjes en mooie interieurdecoratie online te bestellen.
Gratis verzending (BE) voor webshop bestellingen vanaf 75 euro!