Bereikbaarheid winkel Living Lounge & parkeren in Leuven

Living Lounge ligt in de autovrije Parijsstraat, een gezellige winkel-wandelstraat met leuke restaurants, winkels, cafeetjes,... Heel aangenaam winkelen dus, maar je kan natuurlijk niet voor de deur parkeren... Leuven is echter geen grootstad en het is er leuk rondwandelen, dus je kan de wagen wel even laten staan om van de stad te genieten.

We zijn vlakbij de Oude Markt, de Grote Markt (met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk) en alle centrale bezienswaardigheden gelegen.

 Living Lounge winkel, onze etalage       Living Lounge winkel, onze stadstuin

 

Circulatieplan

In de loop van 2016 wordt het circulatieplan ingevoerd, wat enige wijzigingen met zich meebrengt m.b.t. de bereikbaarheid van het centrum met de wagen.
Het circulatieplan is een plan dat het verkeer in de Leuvense binnenstad (het gebied binnen de ring) reorganiseert. Je kan het centrum namelijk niet meer doorkruisen met de wagen of van het ene stadsdeel naar het andere rijden. Verkeerslussen leiden het autoverkeer van de ring naar het centrum en terug. De bussen doorkruisen de stad nog wel.

Meer vragen over het circulatieplan? Op de website van de stad Leuven vind je meer info.

Met de trein?

Kom je met de trein naar Living Lounge? Dan bereik je ons vanuit het station in zo'n kwartiertje wandelen. Loop de Bondgenotenlaan of Diestsestraat helemaal af en steek op het einde de Grote Markt over (aan de kerk en het stadhuis). Zo kom je in de Brusselsestraat uit. Even verderop links afslaan en je bent in de Parijsstraat!
->  Bekijk de route op Google Maps

Liever niet te voet? Met de bus ben je op 5 minuten van het station aan het uiteinde van de Bondgenotenlaan. De halte Zeelstraat (buslijn 2 richting Kessel-Lo - Heverlee) ligt op 100m van Living Lounge.

 

Met de wagen

Shop & Go parkeerplaatsen

Living Lounge ligt in het voetgangersgebied (donkerpaars), maar vlakbij de autoluwe zone (lichtpaars).

In de autoluwe zone mogen auto's rijden, maar de parkeerplaatsen zijn alleen voor bewoners. Er zijn wel enkele Shop&Go plaatsen voorzien, dus moet je maar voor een korte boodschap of ophaling van een bestelling even binnen, dan kan je daar wel parkeren. Er zijn een 100-tal Shop & Go plaatsen in Leuven.  

Met een (blauwe) parkeerschijf mag je er tussen 9 en 18 uur max. een half uur gratis parkeren.  

De dichtsbijzijnde Shop & Go plaats bij Living Lounge, bevindt zich in de Minderbroedersstraat, gewoon om de hoek. Kom je bijvoorbeeld een online bestelling op

halen, dan kan je hier maximaal een half uur parkeren.

Wie langer wil winkelen, parkeert best in een parking.

Kaart Shop & Go parking nabij Living Lounge Leuven

 

Parkings

Gratis Parkeren

Parking Bodart (Veilingweg, 3001 Leuven): 10 uur gratis parkeren met parkeerschijf.

Parkings in en vlakbij het centrum

De prijzen van de Leuvense parkings verschillen sterk. Randparkings zijn doorgaans goedkoper dan centrumparkings, maar ook in de binnenstad variëren de prijzen. 

Enkele voorbeelden van de goedkoopste parkings (situatie oktober 2016):

Parking Vaartkom: maximaal 6 euro voor 24 uur
Parking Minckelers: 6 euro voor 24 uur
Parking Ladeuze: donderdagavond tussen 18 en 24 uur maximaal 1 euro per uur
Parking station P1 (Martelarenlaan) in het weekend en op feestdagen 1 euro per uur en maximaal 5 euro voor 24 uur

P+B Parkings: parkeren en met de bus naar het centrum

Er zijn vijf P+B parkings waar je op vertoon van het parkingticket gratis met een lijnbus naar het centrum rijdt en terug.  Vanaf december komt er op zaterdag en op koopzondagen een shuttle die iedere 10 minuten een snelle verbinding maakt tussen het Wetenschapspark aan de Boudewijnlaan en de binnenstad. 

 

Nog vragen? Tips nodig?

- Op de website van de stad Leuven vind je heel veel info over de stad, winkelen, mobiliteit,...

- Op de website van Leuven Anders Geshopt vind je een overzicht van kleine originele winkels en boetiekjes die een verfrissende afwisseling zijn op het standaard aanbod winkels en ketens die je al in bijna iedere stad terugvindt. Shopplezier gegarandeerd!
Leuven Anders geshopt brengt ook jaarlijks een handige folder uit waarop deze winkels omschreven staan. Op de achterkant vind je bovendien een stadsplan van Leuven, dus met dit plannetje kan je makkelijk je weg vinden in de stad. De folder en bijhorend stadsplannetje download je gewoon van de Leuven Anders Geshopt website, maar kan je ook ophalen bij de toeristische dienst (Naamsestraat 3) of bij de Leuven Anders Geshopt winkels zelf.

Voor verdere vragen kan je ons natuurlijk ook contacteren.

Tot snel!

Living Lounge

Decoratie- en cadeauwinkel Living Lounge | Parijsstraat 42 | 3000 Leuven - België

Openingsuren:
dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag: 14u-18u | zaterdag: 10u-18u
Gesloten op zondag, maandag en feestdagen

Onze online shop is open 24u/7d om leuke cadeautjes en mooie interieurdecoratie online te bestellen.
Gratis verzending (BE) voor webshop bestellingen vanaf 75 euro!